U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena proizvoda se kupcu vraća po prijemu proizvoda.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.


Povraćaj sredstava u maloprodajnom objektu

Svim kupcima omogućavamo da izvrše povrat artikla kupljenog u online prodavnici obucametro.rs u bilo kojoj prodavnici Obuće Metro.

Artikal možete vratiti u roku od 14 dana od primanja porudžbine uz priložen račun/otpremnicu. Artikli moraju biti vraćeni neoštećeni, nekorišćeni i u originalnoj ambalaži.
Povrat u maloprodajnim objektima moguć je od 11h.


Procedura za povraćaj sredstava putem online prodavnice

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

  • Broj Vaše porudžbine ili ESIR broj
  • Broj dinarskog tekućeg računa na koji će biti uplaćena sredstva
  • Šifru i veličinu artikla za koji se vrši povrat novca
     

Tražene podatke pošaljite na mail online@obucametro.rs Operater će Vam potom dati instrukcije o pakovanju i slanju robe I poslati poziv kurirskoj službi u roku od 1-2 radna dana. 

Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo uplatom na dinarski tekući račun domaćih državljana i nije moguće izvršiti uplatu na račun nerezidenta ili slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Obuća Metro je u obavezi da povraćaj izvrši putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima povrata artikla.

Za pomoć prilikom povrata možete pozvati Call Centar pozivom na broj 021 795 3001 taster 2 . Radno vreme operatera za zamene, povrate i reklamacije je radnim danom od 8h do 15h.